Nyheter

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kickoff 2022 på Österlen

Postad: 2022/09/26

Brösarps gästgifveri

Varje höst anordnar vi en kickoff för alla medarbetare på Sundbom Group som inkluderar Sundbom & Partners, Project Software och PX Expert. I år bar det av till Brösarp på Österlen i Skåne. Hela gänget invaderade ett fantastiskt mysigt litet gästgiveri och de skämde bort oss med god mat, fina rum och bra konferensmöjligheter.

Förutom konferens och måltider hann vi med bland annat ett besök på den berömda äppelmarknaden i Kivik, vandring vid Brösarps backar och fest med disco-tema. Många givande diskussioner, en massa dans och mycket skratt har det blivit dessa dagar! Nu längtar vi redan till nästa års kickoff 🙂

 

Sundbom Group goes Studio 54

Uppklädda enligt lördagkvällens tema Disco/Studio 54.

 


 

Vi utökar vårt interna team!

Postad: 2022/09/07

Vi växer och behöver därmed stärka upp vårt interna team ännu mer. Så nu har vi den stora glädjen att välkomna Marcela Covic som vår nya ekonomiassistent och administratör! Marcela har 20 års erfarenhet från löpande bokföring och har varit delaktig i det mesta som händer på en ekonomiavdelning. Hon har längtat efter att få jobba i en mindre organisation med varierande arbetsuppgifter och med möjligheter till utveckling – vilket hon absolut kommer få hos oss!

När Marcela inte jobbar umgås hon helst med familj och vänner och reser så ofta hon kan, bland annat till sitt andra hem i Kroatien.

Välkommen till oss Marcela, roligt med en till kollega på kontoret!

 

 


 

Bodil – Ny konsult i Göteborg!

Postad: 2022/09/02

Välkommen Bodil – vår nya konsult i Göteborg!

 Även denna vecka har vi nöjet att välkomna en ny konsult och nu till vårt kontor i Göteborg. Bodil Eriksson har en gedigen erfarenhet av ekonomiarbete, både inom redovisning och controlling. Förutom löpande arbete hjälper hon gärna till med att förbättra arbetsprocesserna. Hon har under många år arbetat inom tid- och projektintensiva verksamheter och där haft roller både som projektledare och som verksamhetscontroller. Bodil har även ett stort systemintresse och drivs av att alltid leverera hög kvalitet på det hon gör, oavsett arbetsuppgifter. Med sin breda kompetens matchar Bodil alldeles utmärkt vårt tjänsteutbud.

 Bodil trivs med att ha en aktiv fritid och ägnar sig gärna åt golfrundor och skidåkning tillsammans med vänner. Lantstället i Lysekil är en fast plats på sommaren. Annars reser hon gärna, är nyfiken och vill uppleva saker.

 Varmt välkommen till oss Bodil, vi ser fram emot att ha dig i vårt konsultgäng!

 


 

Välkommen Annika!

Postad: 2022/08/29

Vi fick börja på bästa sätt efter sommarsemestern, nämligen med att välkomna en ny medarbetare till vårt härliga konsultgäng, Annika Melbing!

Annika är en noggrann och ansvarstagande redovisningsekonom med ett stort systemintresse. Det är framför allt inom affärssystemet Maconomy hon har sin djupa kompetens och som hon haft systemansvar för. Hon är dock inte främmande för att ta sig an andra system också. Utmaningar är nämligen något som hon gillar!

På fritiden är hon gärna på sitt landställe i Roslagen om hon inte umgås med vänner och familj eller sjunger i kör.

Härligt att ha dig med i vårt stockholmsgäng Annika, varmt välkommen till oss!

 

 


 

Erika – Ny ekonomikonsult i Göteborg

Postad: 2022/04/08

 

Än en gång har vi glädjen att få välkomna en ny medarbetare, Erika Nilsson, som börjar som ekonomikonsult på vårt kontor i Göteborg.

Erika har arbetat både inom offentlig och privat sektor och sätter sig snabbt in i nya arbetsuppgifter. Hon har erfarenhet av löpande bokföring och har även arbetat med projektuppföljning och i controller-funktioner. Som person är hon noggrann, lösningsorienterad och analytisk och tycker om att arbeta mot uppsatta tidsramar.

På sin lediga tid är hon gärna ute i naturen, kanske på jakt eller i yogastudion där hon även undervisar.

Varmt välkommen till oss Erika, superkul att ha med dig i teamet!

 

 

 


 

Vi är en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022!

Postad: 2022/03/31

Sveriges bästa arbetsplatser

Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022 – Vi är en av dem! Great Place To Work ® genomför årligen världens största medarbetarundersökning och det är femte året i rad som vi är med och deltar. Även i år lyckades vi placera oss på listan över Små organisationer (20 – 49 anställda). Vi kammade hem en åttonde plats! Resultatet bygger på en mycket omfattande medarbetarundersökning, Trust Index™, och Great Place to Work’s bedömning av organisationens processer och kultur för att skapa en miljö som attraherar och behåller talanger. Fem år i rad på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser innebär att vi nu även tagit oss in på Great Place To Work’s berömda Hall Of Fame!

Efter en noggrann granskning av Sundbom & Partners resultat i vår medarbetarundersökning och deras initiativ för att skapa en riktigt bra arbetsplatskultur för alla sina medarbetare kan vi utse deras organisation till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2022. Sundbom & Partners är en förebild när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap på och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att ta efter, säger Maria Grudén, VD på Great Place to Work®.

 

Hela 100% av medarbetarna upplever att Sundbom & Partners är en mycket bra arbetsplats

Sundbom & Partners utmärker sig på listan även i år med sitt höga resultat i den omfattande medarbetarundersökningen. Hela 100% av medarbetarna tycker att allt sammantaget så är Sundbom & Partners en mycket bra arbetsplats.

Jag är så otroligt stolt över att vårt företag för femte året i rad blivit utsett till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser. Vi har jobbat hårt och konsekvent under lång tid med vår företagskultur och vår värdegrund. Det är nog huvudskälet till att våra medarbetare trivs så bra hos oss. Vi har så kul ihop när vi träffas och vi värnar hela tiden om varandra. Extra stolt är jag över att vi kunnat behålla den höga nivån under pandemin då vi nästan inte kunnat träffas alls, säger Per Sundbom, VD på Sundbom & Partners AB.

Great Place to Work® offentliggjorde rankingen över Sveriges Bästa Arbetsplatser klockan 14.00 den 31 mars 2022. Hela listan går att ta del av här.

 

Vill du också jobba på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Kan du dessutom ekonomi och/eller affärssystem? Vi söker ständigt nya talanger till vårt konsultgäng, läs mer och ansök här. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss, kontaktinformation hittar du här.

 

Om Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2022

Sveriges Bästa Arbetsplatser™ bygger på en grundlig genomgång av företagskulturen där organisationen bedöms utifrån två perspektiv; medarbetarnas upplevelse av arbetsplatskulturen och organisationens insatser för att skapa en riktigt bra arbetsplats. Great Place to Work® använder två metoder i utvärderingen av Sveriges Bästa Arbetsplatser™. Medarbetarundersökningen Trust Index™ mäter graden av tillit, stolthet och gemenskap. Den består av 60 påståenden som medarbetarna får ta ställning till. I en Culture Audit™ ställs öppna frågor till beslutsfattarna. De får  redovisa för vilken HR- och ledarskapspraxis och hur den skapar en miljö som attraherar och behåller talanger.

Om Great Place to Work®

Great Place to Work® är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. Vi har mer än 30 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa. Varje år utför vi medarbetarundersökningar av 19,8 miljoner medarbetare från över 10 000 organisationer i 106 länder.

 


 

Webinar om Maconomy och Ekonomitjänster

Postad: 2022/03/10

Sundbom & Partners och PSA Consulting inledde i början av året ett samarbete för att tillsammans kunna erbjuda ett komplett utbud av tjänster kring affärssystemet Deltek Maconomy. Nu bjuder vi in till ett gemensamt webinar där vi presenterar vårt utbud lite närmare. Perfekt tillfälle att ta reda på om och hur vi kan hjälpa er med ert Maconomy samt hur vi kan stötta er ekonomiavdelning. Har ni inte behov just nu så kan det uppstå när man minst anar det, alltid bra att vara proaktiv!

Det är kostnadsfritt och riktar sig till dig som jobbar med Maconomy eller på något sätt är involverad i arbetet på en ekonomiavdelning.

Tillfällen:
Fredagen den 18:e mars kl. 12.00 – 13-00
Fredagen den 8 april kl. 12.00 – 13.00

Webinariet genomförs digitalt via Zoom (App på telefonen, på desktop behöver du inte ladda ner något)

 

Anmäl dig här!

 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:

Per Sundbom, VD på Sundbom & Partners
per.sundbom@sundbompartners.se 
+46 70 590 81 30

Stefan Kim, Chief Sales Officer på PSA Consulting
stefan@psaconsulting,se
+46 707 845 145

 

Om PSA Consulting

PSA Consulting är ett nordiskt tech- och konsultbolag specialiserat på att hjälpa advokatbyråer och andra projektbaserade verksamheter med intelligent digital transformation. PSA är auktoriserad Deltek-partner och återförsäljare av Deltek Maconomy och Deltek WorkBook och erbjuder en komplett tjänsteportfölj för Maconomy-kunder: rådgivning, utveckling och anpassning av extensions, rapporter och dashboards (BPM och Power BI), integrationer samt tekniska tjänster inklusive uppgraderingar.

Baserat på sin egen molnbaserade integrationsplattform Custodian erbjuder PSA integration och masterdatahantering som en tjänst mellan verksamhetens alla system, datakällor och tjänster. Med Custodian erbjuds även ett antal produktivitetsappar utvecklade för att adressera specifika bransch- och ERP-specifika behov hos projektbaserade verksamheter som kör ERP-system som exempelvis Maconomy, Unit4, Xledger och Dynamics 365.

Läs mer om PSA Consulting här.

 

Om Sundbom & Partners

Sundbom & Partners erbjuder kvalificerade affärssystem- och ekonomikonsulter med samlad kompetens inom flertalet olika affärssystem. Tid- och projektintensiva verksamheter är vår specialitet och våra uppdrag är till största delen hos kunder som arbetar i projektform. Vi är helt oberoende av affärssystemsleverantörerna och kan därför alltid agera utifrån användarens verkliga behov. Ett av de affärssystem vi har expertkunskaper inom är Deltek Maconomy. Där har vi hjälpt de svenska kunderna i snart femton år.

Nästan alla våra konsulter är utbildade ekonomer. Vi har dessutom en etablerad interimsverksamhet med många underkonsulter i vårt nätverk. Syftet är att kunna erbjuda rena ekonomitjänster, för både kortare och längre uppdrag. Tillsammans med underkonsulterna har vi nu ännu större möjlighet att snabbt kunna tillgodose resurser utifrån kundernas behov.

Läs mer om Sundbom & Partners här.


 

Systemförvaltning i Unit4 ERP (Agresso) – Seminarium

Postad: 2022/02/23

Systemförvaltning i Unit4 ERP (Agresso) seminarium

Systemförvaltningen har en viktig roll idag när systemet kräver mycket för att stödja bolaget på bästa sätt.  Arbetar du med systemadministration/systemförvaltning i Unit4 ERP (Agresso) är du välkommen till vårt seminarium. Vi tycker det är så roligt nu när vi kan ses på riktigt igen så därför ser vi lite extra mycket fram emot det här! Det blir ett bra sätt att avsluta arbetsdagen på och vi bjuder dessutom på eftermiddagsfika. Vi kommer diskutera rollen som systemadministratör/förvaltare, vad den innebär och vilka utmaningar som kommer därtill. Du får tips och lösningar på hur ni kan jobba mer effektivt med systemadministration. I slutet av seminariet jämför vi även funktionalitet i systemmodulen mellan desktop och webb. Vi passar samtidigt på att utbyta lite erfarenheter med varandra.

Det är kostnadsfritt och riktar sig till dig som jobbar (eller ska börja jobba med) systemförvaltning i Unit4 ERP (Agresso). Kanske är du en av dem som fått systemförvaltningen på ditt bord fast du egentligen jobbar med annat?

När? Onsdagen den 9 mars kl. 15.30 – 16.30
Var? Sundbom & Partners kontor på Geijersgatan 1 i Göteborg

Anmäl dig till seminariet här!

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Henrik Ledenvall via e-post henrik.ledenvall@sundbompartners.se eller på telefon +46 70 297 07 65.

 

Hur jobbar Sundbom & Partners med systemförvaltning?

Systemförvaltning innebär att man sköter om sitt affärssystem. Det krävs underhåll för att bibehålla en fungerande systemlösning. Att sköta om sitt affärssystem är som att sköta om sin trädgård. Vissa funktioner fungerar fint i flera år, andra kräver daglig omvårdnad. Våra konsulter har mångårig erfarenhet från systemförvaltning och kan därför hjälpa er till en bekymmersfri systemvardag.

Vårt åtagande av systemförvaltning kan till exempel innefatta:

 • Regelbundna förvaltningsmöten med systemägare.
 • Parameterförändringar vid förändringar i verksamhet eller utdatabehov.
 • Rapportframtagning, löpande anpassning av rapporter.
 • Felrapportering och kontaktyta mot systemleverantören.
 • Inhämtande av synpunkter och förbättringsförslag från organisationen.
 • Specialiststöd vid integrationer mot andra system.
 • Ledning vid systemuppdateringar och uppgraderingar – Vid uppgradering av mer komplexa affärssystemlösningar kan en uppgradering vara ett eget projekt.

 

Läs mer om hur vi jobbar med systemförvaltning här>>

 


 

Sundbom & Partners stärker utbudet kring Maconomy – Inleder nu strategiskt samarbete

Postad: 2022/01/14

Sundbom & Partners och PSA Consulting inleder nu ett samarbete och kan därmed tillsammans erbjuda ett komplett utbud av tjänster kring affärssystemet Deltek Maconomy.

Vi har idag tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med det nordiska produkt- och konsultbolaget PSA Consulting om samarbete på den nordiska marknaden. Våra bolag kompletterar varandra väl avseende utbudet av tjänster och produkter till professionella tjänsteföretag.

Vi har haft en dialog med PSA Consulting under flera år kring samverkan eftersom vi kompletterar varandra väl. I och med detta samarbete kan vi tillsammans stärka leveransen till de nordiska kunderna som använder ERP-systemet Deltek Maconomy” säger Per Sundbom, VD och grundare av Sundbom & Partners.

Samarbetet innebär att bolagen tillsammans kan erbjuda kunderna ett komplett utbud av tjänster kring affärssystemet Deltek Maconomy. Det inkluderar implementationer, integrationer, uppgraderingar, molnmigreringar, extensions, förvaltning och ekonomitjänster. Dessutom även en flora av kompletterande produkter till tid- och projektintensiva verksamheter i Norden.

Vårt produkt- och tjänsteutbud ihop med Sundboms & Partners utbud ger oss en bredare leveransmöjlighet till våra kunder. Det ger också kunderna en ytterligare trygghet i vår leverans” säger Martin Flatsetø, Managing Partner på PSA Consulting.

Vid frågor, kontakta;

– Per Sundbom VD Sundbom & Partners, +46 70 590 81 30, per.sundbom@sundbompartners.se
– Martin Flatsetø Managing Partner PSA Consulting +47 900 81 884, martin@psaconsulting.com

 

Om PSA Consulting

PSA Consulting levererar SaaS-lösningar, rådgivning och tekniska tjänster för att hjälpa professionella tjänsteföretag med intelligent digital transformation. Våra 20+ experter har bred och djup erfarenhet från att arbeta med ledande professionella tjänsteföretag i Norden och i hela Europa. PSA Consulting har kontor i Oslo och Stockholm och under 2021 omsatte företaget ca 45 miljoner NOK. Läs mer om PSA Consulting här.

Om Sundbom & Partners

Sundbom & Partners levererar kvalificerade konsulttjänster inom ekonomi och affärssystem till främst tid- och projektintensiva verksamheter i Norden. Företaget sysselsätter runt 50 personer och har kontor i Stockholm och Göteborg. Expansionen har de senaste åren varit mellan 20 – 50 % per år och under 2021 omsatte företaget cirka 78 miljoner SEK. Läs mer om Sundbom & Partners här.

 

 


 

Tillbakablick 2021

Postad: 2021/12/22

Nu när året närmar sig sitt slut så passar vi på att göra en tillbakablick för 2021. Vi väljer att blicka tillbaka till några av de tillfällen då vi faktiskt kunde ses i det verkliga livet och göra något annat än att jobba. Under sommaren var det lite enklare då vi kunde ses utomhus. Restriktionerna lättade sedan i höstas och tack vare det kunde vi bland annat genomföra vår årliga kickoff. En liten lista över nöjen under året fick vi i alla fall ihop;

 • Sommarfest på respektive hemort
 • AW med vårt systerbolag Transformant
 • Kräftskiva på Göteborgskontoret
 • Sälj- och ledningskonferens på Knivsta Värdshus
 • Kickoff på Steam Hotel Västerås
 • Mässan Agenda CFO på Grand Hôtel
 • Besök hos Västsvenska Handelskammaren i Göteborg
 • Mirovia – The Party på Sturecompagniet i Stockholm

 

2021 var även året då vi utsågs till en av Europas Bästa Arbetsplatser av Great Place To Work. Och för fjärde året i rad blev vi en av Sveriges Bästa Arbetsplatser. Detta är vi naturligtvis oerhört stolta över! Våra medarbetare är det viktigaste vi har så att de trivs är av högsta prioritet för oss.

En annan stor händelse var att vi fick nya ägare och numera är en del av Mirovia Group. Det innebär även att vi fått ett helt gäng systerbolag; Transformant, Lemontree, Bizloop, So4It, Svenska Försäkringsfabriken, Acino och Traventus. Det känns både roligt och spännande att ingå i en större och snabbt växande koncern.

2021 blev ett bra år kan vi genom denna tillbakablick konstatera!

 

Med det vill vi önska er alla

God Jul & Gott Nytt År!