5 anledningar till att behålla ert dåliga affärssystem

Postad: 2023/01/31

5 anledningar till att behålla ert dåliga affärssystem:

 Prislappen förstås. Det är dyrt att byta affärssystem, i alla fall på kort sikt.

Om ni redan har ett modernt affärssystem men inte utnyttjar det fullt ut än. Det finns så många funktioner som vanliga användare inte alltid känner till. Utvärdera vad det finns för möjligheter hos er!

 Om ert affärssystem inte är anpassat för er verksamhet. En standardversion duger bra för vissa men sämre för er. Är det kanske möjligt att göra några enkla anpassningar för att optimera så det passar era behov bättre?

 Byte av affärssystem är ofta mycket tidskrävande, mer än vad man kanske har räknat med från början. Ni riskerar då att få utarbetade medarbetare på ekonomiavdelningen. I alla fall om ni inte tar hjälp.

 Ett nytt system kan också kräva anpassningar, vilket medför ytterligare arbete innan allt är på plats.

 

Dåliga affärssystemSå för att sammanfatta det hela..

Ta inget förhastat beslut innan ni har undersökt vilka möjligheter som faktiskt finns i ert befintliga system. Är det verkligen så dåligt eller har ni bara använt det helt fel? Det är vanligare än ni tror! Ibland kan det räcka med att implementera nya funktioner, justera konfiguration och bygga ett antal nya rapporter för att systemet ska upplevas som nytt och fräscht! I slutänden kan ni tjäna både massor av tid och pengar på att behålla det system ni redan har. Dessutom kanske ni rent av har börjat gilla det när ni märker hur smidigt det kan fungera.

 

Dock bör vi tillägga att ibland finns det ingen bättre lösning än ett affärssystembyte. Kanske går det faktiskt inte att anpassa det befintliga systemet så det blir riktigt bra för just er. Det viktigaste är att göra en ordentlig analys innan beslut ska fattas. Behöver ni hjälp med analys av just er affärssystem-situation har vi experterna. Kontakta oss på 📞08- 545 439 00 eller via 📧 info@sundbompartners.se.

 

Läs mer om vad vi kan erbjuda när det gäller tjänster kring affärssystem här.

 


 

Arkiv

Kategorier