Systemuppgradering

<<Se hela vår tjänsteutbud

Kvalificerat stöd vid systemuppgradering

 

Ett affärssystem är ständigt under utveckling och kräver emellanåt en uppgradering. Vid komplexa lösningar blir en systemuppgradering ofta ett relativt omfattande projekt som kräver mycket tid och resurser.

Vi har drivit många projekt för systemuppgradering av komplexa affärssystem, såsom Maconomy, Unit4 ERP och Visma PX. Vår erfarenhet har lärt oss att uppgraderingsprojekt nästan alltid tar mer tid än vad kunden har beräknat från start om de påbörjat utan expertis vid sin sida. För att en systemuppgradering ska ske så smidigt som möjligt behöver man tillsätta en projektledare som håller ihop och ansvarar för projektet. Det behöver vara en person som kan vika annat åt sidan för en tid framöver för att lägga fokus på projektet. Vid en systemuppgradering behövs en projektledare för att till exempel:

  • Känna till vad som måste förberedas och testas i förväg.
  • Tillse att interna resurser finns tillgängliga för tester och workshops, framför allt testerna tar betydligt mer tid än vad man tror.
  • Vara tillgänglig, agera snabbt för att lyfta frågor till beslutande organ.
  • Samordna interna parter så som IT, ekonomi, HR; övriga delar organisation samt leverantörer av andra system hos kunden som kan beröras av uppgraderingen.
  • Vara leverantörernas motpart vilket kräver erfarenhet av liknande projekt för att kommunikationen ska fungera optimalt.

 

När inte interna resurser finns tillgängliga inför, och efter, en systemuppgradering så blir det problem. Det man ofta inte tänker på är hur mycket som måste testas innan man går live i den nya versionen. Varenda del i systemet, varje enskild process måste testas grundligt. Tyvärr är det sällan som övergången till ny version fungerar helt smärtfritt så det är viktigt att förutse eventuella hinder i förväg.

Vi på Sundbom & Partners har nog stött på och tagit oss förbi de flesta hinder genom åren och tack vare vår erfarenhet och gedigna systemkunskap kan vi agera som en trygg stöttepelare under ett uppgraderingsprojekt.

 

Vill ni veta mer om vad vi kan hjälpa till med när det gäller systemuppgradering  är ni välkomna att fylla i kontaktformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Det går även bra att kontakta någon av oss direkt, kontaktuppgifter hittar du här: www.sundbompartners.se/kontakta-oss/