SYSTEMIMPLEMENTATION

<< Affärssystemtjänster

Implementera nytt affärssystem

 

Att projektleda en systemimplementation är inte som vilket projekt som helst. Utöver traditionellt projektledaransvar som att se till att tidsplan och kostnadsbudget hålls har projektledaren flera aktiviteter som kräver specifik kunskap och erfarenhet för att lösa, t ex:

  • Skapa en gemensam bild över vad systemet ska lösa så att både kund och leverantör arbetar mot samma mål – det är lite av en iterativ process och målen kan förändras.
  • Översätta/anpassa kundens förväntningar till ett slutligt lösningsförslag från leverantören.
  • Tillse/kontrollera att leverantören konfigurerar systemet efter den lösning som överenskommits.
  • Tillse att interna resurser finns tillgängliga för workshops, datainmatning och tester, det krävs mycket mer tid än de flesta tror.
  • Vara tillgänglig, agera snabbt för att lyfta frågor till beslutande organ.
  • Vara leverantörernas motpart vilket kräver erfarenhet av liknande projekt för att kommunikationen ska fungera optimalt.

 

Många kunder har egna projektledare som får ansvaret för att driva implementationen. Det är inte ovanligt att dessa rycks ut på externa uppdrag och det interna projektet blir nedprioriterat. Eller i värsta fall blir ekonomichefen intern projektledare på 50% av sin tid, vilket i praktiken innebär 150% beläggning i tre till sex månader.

 

Vill ni veta mer om vad vi kan hjälpa till med när det gäller systemimplementation är ni välkomna att fylla i kontaktformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Det går även bra att kontakta någon av oss direkt, kontaktuppgifter hittar du här: www.sundbompartners.se/kontakta-oss/